Drie schietincidenten in Amsterdam binnen 12 uur

In Amsterdam zijn afgelopen weekend drie schietincidenten geweest in twaalf uur tijd. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt. Vooralsnog lijkt er geen verband tussen de voorvallen te zijn.

Zondagmorgen schoot de politie rond 4.25 uur een man neer in de Knokkestraat in de wijk Nieuw-Sloten. Een arrestatieteam reed de verdachte daar klem. Waarom de man is neergeschoten, wil de politie niet zeggen. De actie hield verband met „lopend onderzoek”.

Later die ochtend, omstreeks 9.15 uur, werd een 26-jarige man neergeschoten in de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost. Agenten troffen hem aan in een bedrijfspand, waar zojuist een besloten feest was geweest. De schietpartij had buiten het pand plaatsgevonden. De man, een bekende van de politie, is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. Onduidelijk is wie op hem heeft geschoten. Verscheidene meldingen over de schietpartij bereikten de meldkamer, waarop meerdere politieauto’s en ambulances uitrukten. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Diverse getuigen zijn gehoord en speurhonden zijn ingezet. Een auto met een kapotte ruit, die voor het bedrijfspand stond, is in beslag genomen.

Het eerste van de drie incidenten had zaterdagavond plaats bij de flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost. De politie vond er kogelhulzen, maar trof geen verdachten of gewonden aan. Ze doet verder onderzoek.