Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow Beeld NRC Q

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Met alleen mierzoete energiedrankjes redden ze het niet. Red Bull is een mediaproducent aan het worden.

Elektrisch rijden, dat is naast idealisme ook business. Want die 40.000 elektrische auto’s moeten érgens opgeladen worden. Deze bedrijven verdienen daaraan.

Het leven van een handelaar is niet makkelijk. Heb je een leuke auto-exportbusiness naar Turkmenistan lopen, besluiten ze daar opeens om de import van zwarte auto’s te verbieden. Acht rare importverboden.

Poldernieuws

Alarm! De strafzaak tegen de ex-bestuurders van Fortis dreigt te verjaren, aldus de Volkskrant.

Amerikaanse werknemers van Shell staken om meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. De Telegraaf waarschuwt alvast voor problemen met de brandstofproductie.

Het Twentse familiebedrijf Müller rukt op naar de Randstad, meldt het Financieele Dagblad. Naar Roelofarendsveen, om precies te zijn.

While you were sleeping… in the US

De Super Bowl verkocht voor vele miljoenen euro’s aan reclamezendtijd. Die zendtijd blijkt vooral populair bij automerken, meldt Quartz.

Wat kun je als taxibedrijf doen om nog een beetje marktaandeel over te houden, nu Uber de taximarkt overneemt? De Washington Post zocht het uit.

Amazon investeert in een nieuwe generatie klanten en gaat samenwerken met universiteiten, schrijft The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Chinees-Amerikaanse autobusjes moeten over een paar jaren door de straten van Jakarta rijden. General Motors en SAIC werken samen aan een fabriek in Indonesië, meldt Reuters.

Van uitwerpselen energie maken. Dat is een belangrijke manier om in China aan duurzame energie te komen, schrijft persbureau Bloomberg.

India wordt steeds belangrijker voor het testen en ontwikkelen van medicijnen, aldus The Wall Street Journal.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q