Coureur mag weer gebruikmaken van zijn monstertruck

De monstertruck reed in september in Haaksbergen het publiek in. ANP / Ginopress

Mario D., de bestuurder van een monstertruck die vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte in Haaksbergen, mag weer gebruikmaken van zijn monstertruck zodra die wordt vrijgegeven door het Openbaar Ministerie. Dat werd vanmiddag bekend tijdens een rechtszaak in Almelo.

Wanneer het OM de truck vrijgeeft, mag het Waarborgfonds Motorverkeer er beslag op leggen, zo bepaalde de rechter. Dat zal gebeuren nadat het technisch onderzoek is afgerond of nadat (en dat is waarschijnlijker) de strafzaak tegen chauffeur D. heeft plaatsgevonden. De chauffeur mag er dan weer mee rijden; het fonds zal de truck niet onder eigen bewaring nemen. Dat kwamen beide partijen in een compromis overeen.

Drie doden bij show monstertruck Haaksbergen

In september reed een monstertruck in op het publiek tijdens een evenement in Haaksbergen. Drie mensen kwamen om en 28 mensen raakten gewond. Het Waarborgfonds Motorverkeer schat de schade onder de slachtoffers voorlopig op zo’n 4,5 miljoen euro, zo meldt persbureau ANP. Dit bedrag loopt naar verwachting nog op. Er hebben zich tachtig benadeelden bij het fonds gemeld.

Met de verkoop van D.’s bezittingen wil het fonds een deel van de schadevergoedingen bekostigen. Al eerder legde het fonds beslag op de woning en een bedrijfspand van D.

    • Mirjam Remie
    • Sam de Voogt