Nieuwe aanval van terreurgroep op hun beoogde hoofdstad Maiduguri afgeslagen

Het Nigeriaanse leger en lokale burgermilities hebben gisteren een nieuwe aanval van Boko Haram op de belangrijke stad Maiduguri, in het noordoosten van het land afgeslagen. Een week geleden deden islamitische strijders ook al een poging om de stad in te nemen. Ze willen Maiduguri, met een miljoen inwoners, tot hoofdstad maken van het kalifaat dat ze willen vestigen in het noordoosten. Boko Haram heeft al grote delen van de deelstaat Borno in handen. Verder naar het oosten voert de Tsjadische luchtmacht sinds vorige eind vorige week zware beschietingen uit op stellingen van Boko Haram in de Nigeriaanse stad Gamboru, tegen de grens met Kameroen. Honderden strijders zouden zijn gedood. De Afrikaanse Unie besloot afgelopen vrijdag tot het inzetten van een Afrikaanse legermacht tegen Boko Haram. (NRC)