Eric Pang voor zevende maal kampioen

Eric Pang en Soraya de Visch Eijbergen hebben zoals verwacht gedomineerd op de NK in Almere. Beiden bleven gisteravond in de finale gemakkelijk overeind. Voor Pang betekende dat de zevende titel in zijn carrière. De Visch Eijbergen zette de teleurstelling van vorig jaar recht.

Routinier Pang (33) versloeg in de finale de elf jaar jongere Nick Fransman in drie games, maar kreeg het niet cadeau. Hij verloor de eerste game verrassend ruim maar herstelde zich daarna uitstekend: 15-21, 21-17 en 21-13. De partij duurde precies een uur. In de halve finale had Mark Caljouw geen kans gehad tegen de regerend kampioen: 21-17 en 21-19.

De Visch Eijbergen liet bij de vrouwen zien wie de beste is in Nederland. De 22-jarige favoriete onttroonde titelhoudster Gayle Mahulette in twee games: 21-16 en 21-14. Ze stonden veertig minuten op de baan van het Topsportcentrum in Almere.

Vorig jaar kon De Visch Eijbergen, die in de Duitse competitie speelt bij BC Duren, het nationale kampioenschap niet volledig naar haar hand zetten door een blessure die haar in de finale tot opgave dwong. In de halve eindstrijd had ze haar ambities al duidelijk gemaakt ten koste van de Limburgse Wendy Hoeve: 21-9 en 21-15. Mahulette, als tweede geplaatst, had in de halve eindstrijd nauwelijks meer moeite met Alida Chen: 21-10 en 21-18. (ANP)