Man neergeschoten in Amsterdam-Oost

In Amsterdam is opnieuw een man neergeschoten, nu in de Molukkenstraat in Amsterdam-Oost. Hoe ernstig het slachtoffer gewond is, is nog onduidelijk. Volgens de politie heeft de schietpartij niets te maken met het eerdere incident vandaag.

Politie voor het pand in de Amsterdamse Molukkenstraat waar eerder vandaag een schietpartij plaatsvond. Foto ANP / Sander Koning

In Amsterdam is een man neergeschoten in de Molukkenstraat, Amsterdam-Oost. Hoe ernstig het slachtoffer gewond is, is nog onduidelijk. De schietpartij heeft niets te maken met het eerdere incident in Amsterdam, zegt de politie tegen persdienst ANP.

De regionale omroep AT5 schrijft op gezag van getuigen dat meerdere ambulances en zeker vijftien politieauto’s zijn uitgerukt.

De Molukkenstraat in Amsterdam Oost / de Indische buurt.

Derde schietpartij

Het is de derde schietpartij in Amsterdam in korte tijd. Vanochtend heeft de politie iemand neergeschoten in de wijk Nieuw-Sloten. Een arrestatieteam had een auto waarin een verdachte in een lopend onderzoek zat, klemgereden. De politie schoot de verdachte daarop neer. De verdachte is aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.

In de Bijlmer in Amsterdam was gisteravond ook een schietincident. Daarover is nog veel onduidelijk. Bij de flat Kikkenstein werden kogelhulzen gevonden, maar verdachten of gewonden zijn niet aangetroffen.

    • Sterre van der Hee