Deze week: Louis Vuitton, Ryanair, en de leukste Dagen van het jaar

Foto Reuters

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Het is een week om van te smullen. Allereerst: interessante cijfers. Ryanair, het bedrijf dat maar blíjft groeien, op maandag. Op dinsdag BP. Heeft dat net zoveel last van de lage olieprijs als Shell? En Louis Vuitton net zoveel problemen als Prada? KPN moet er woensdag aan geloven - en dat wordt waarschijnlijk weer pittig. Leuk om op te letten: Disney, The New York Times, Volvo. Echt belangrijk: Nuon, Nutreco en SBM.

2. Ministers lopen deze week weer volop reizen en evenementen af. Minister Kamp gaat dinsdag naar Bergen op Zoom, om het over de lokale economie te hebben. Minister Plasterk opent het Werkbedrijf Lelystad. Minister Ploumen is the lucky one: zij mag met een handelsdelegatie naar Marokko, Tunesië en Algerije.

3. Is er nu echt iets veranderd aan de handel met Rusland? En hoeveel? Donderdag publiceert het CBS de exportcijfers naar Rusland. Andere interessante cijfers van het statistiekbureau: faillissementen in de afgelopen maand en cijfers over vrouwen in de stad.

4. Veel aandacht voor gezondheid deze week. Woensdag is het Wereldkankerdag en spreken overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties over een gezonder Nederland op de conferentie ‘Alles is gezondheid’. Donderdag begint de Nationale Gezondheidsbeurs. Radmilo is er, maar het gaat ook over superfoods, supplementen en sport.

5. Over sport gesproken. In de nacht van zondag op maandag de Super Bowl in de Verenigde Staten. En dat gaat echt niet alleen over football. Het is een gigantisch reclame- en tv-evenement. Het WK Alpineskiën in de VS begint ook. Nu maar hopen dat er genoeg sneeuw valt.

6. Leuke cijfers zijn tot daar aan toe, maar waar we deze week echt van smullen: ‘De Dagen van…’ en ‘De week van…’. Het begint nog wat saai met de Wereld Waterlandendag en de start van de Week van het Oorsuizen. Het eindigt heel wat spectaculairder met de Dag van de Ambtenaar - daar kan Ordina vast wat mee - en de Warme Truiendag. Onze favoriet is donderdag. Wereld Nutelladag én Dag van de Doktersassistente. Veel plezier.

    • Anouk van Kampen