In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer Chinese performance-art in Mexico. rellen in Pristina, sneeuw in Massachusetts en een glimp van de voorjaarscreatie van Viktor en Rolf.
Amerikaanse tv-reclame die wordt uitgezonden in de aanloop naar Super Bowl Sunday op 1 februari, met de gepensioneerde footballspeler Terrell Owens.
AP / Wix.com / Erik Isakson Photographics)
Alborzgebergte, Shemshak, Iran. 16 januari. Met hellingen op een hoogte van 3000 meter is Shemshak een geliefde skibestemming, met nachtelijk verlichte pistes en een skiseizoen van eind november tot eind april.
AP / Vahid Salemi
Karachi, Pakistan. 25 januari. Aanhangers van de Pakistaanse politieke en religieuze partij Jama'ate e Islami marcheren zwaaiend met vlaggen onder een regen van rozenblaadjes door tijdens een protestmars tegen de afbeelding van profeet Mohamed in satirisch weekblad Charlie Hebdo.
REUTERS / Athar Hussain
Vernon, Iowa. 25 januari. Op een schuur heeft Mark Benesh de "American Gothic" als muurschildering weergegeven. Het porigineel werd geschilderd door Grant Wood.
REUTERS / Jim Young
Pristina, Kosovo. 27 januari. Er braken rellen uit na een demonstratie door een paar duizend inwoners van Pristina, die eisten dat een van de drie Servische minister zou opstappen omdat hij de Albanese etnische meerderheid zou hebben beledigd.
AFP / Armend Nimani
Riyad, Saoedi-Arabië. 27 januari. Barack en Michelle Obama vliegen over de woestijn voor de landing op King Khalid International Airport in Riyad. Na zijn driedaagse staatsbezoek aan India zal President Obama de nieuwe Saoedische koning Salman ontmoeten.
AFP / Saul Loeb
Qingdao, Shandong provincie, China. 27 januari. Ringstaartmaki's aan de dis.
REUTERS/China Daily
Herat, Afghanistan. 27 januari. Afghan politieagenten voeren een oefening uit in een trainingscentrum. Het conflict met de Talivban duurt nog altijd voort in Afghanistan. Ongeveer 17.000 buitenlandse militairen zullen de plaatselijke politie blijven ondersteunen terwijl de internationale militaire aanwezigheid steeds verder afneemt.
AFP / Aref Karimi
Mexico City, Mexico. 28 januari. De Chinese kunstenaar Liu Bolin tijdens een performance met maskers in de lobby van het Presidente Intercontinental Hotel.
AFP / Alfredo Estrella
Scituate, Massachusetts, Verenigde Staten. 28 januari. Dexter Newcomb maakt zijn huis schoon. Na de heftige sneeuwstorm is zijn buurt bedolven onder een laag bevroren zeewater en sneeuw.
AP / Michael Dwyer
Parijs, 28 januari. Presentatie van een van de creaties uit de lentecollectie van Viktor en Rolf voor de Haute Couture Spring Summer 2015 Fashion Show.
REUTERS / Charles Platiau
Kobani, Syrie. 28 januari. Op 26 januari is de grensstad Kobani heroverd op IS. Van de stad zelf is weinig meer over.
EPA / Sedat Suna
Jakarta Indonesië. 28 januari. De Rajawali Foundation heeft mogelijk gemaakt dat 5.000 stellen tegelijk officieel kunnen trouwen. Doordat een formeel huwelijk 500.000 IDR - 35 euro - kost, trouwen veel stellen alleen door middel van een religieuze ceremonie. Op deze manier konden veel stellen hun huwelijk ook voor de wet geldig maken.
EPA / Mast Irham
Foto van de week: Lima, 28 januari. Valentijn is pas over twee weken, maar de eerste liefdesfoto’s lopen ons aanbod al binnen. Deze komt uit Peru. Niet zo slim dat het koppeltje een ballon als symbool van hun liefde kiest. Even doorprikken en hij loopt helemaal leeg. Bovendien, de meeste ballons eindigen in tranen. (Evert Hermans ,fotoredactie NRC Handelsblad)
REUTERS / Enrique Castro-Mendivil
Nürnberg, Duitsland. 28 januari. Een Märklin treinbaan op de Internationale Speelgoedbeurs. de grootste speelgoedbeurs ter wereld duurt nog tot 2 februari.
EPA / Daniel Karmann
Mongomo. 28 januari. Arm Mali. Drie keer gelijkgespeeld in de groepsfase van de Afrika Cup, gedeeld tweede eindigen in poule D en nu toch naar huis. Alle drie de wedstrijden van het West-Afrikaanse land eindigden in 1-1., net als bij Guinee, waardoor de twee landen gelijk stonden in de poule. Na poulewinnaar Ivoorkust kan maar één land door naar de kwartfinales. Dan maar loten. Gisteren bepaalde de loting dat Guinee doorgaat.
REUTERS / Mike Hutchings
Stockholm, Zweden. 29 januari. De Italiaanse Micol Cristini rijdt haar korte kür tijdens de ISU European Figure Skating Championships.
AFP / Jonathan Nackstrand
Melbourne, Australië. 29 januari. Serena Williams schreeuwt het uit bij het behalen van een punt tegen Madison Keys, met wie zij in de halve finale van de Australian Open 2015 staat. Serana won de wedstrijd uiteindelijk.
REUTERS / Issei Kato
Het Capitool, Washington, Verenigde Staten. 29 januari. Een demonstrant van Code Pink zwaait met handboeien voor de neus van Henry Kissinger, de voormalig staatssecretaris van de Verenigde Staten. tijdens het "Armed Services Committee on Global Challenges" en de "U.S. National Security Strategy". De protestgroep Code Pink wil dat Kissinger "in de boeien" wordt geslagen om zijn rol als staatssecretaris tijdens de Vietnamoorlog, onder de toenmalige president Nixon .
REUTERS / Gary Cameron
Tokyo, Japan. 29 januari. De Japanse Minister-President Shinzo Abe (3e van links) verlaat het parlementsgebouw na een zitting over het lot van de Japanse journalist Goto, die door IS is gegijzeld. De situatie is ingewikkeld doordat IS ook een Jordaanse piloot gevangen houdt en deze wil ruilen voor een Al-Qaeda-terroriste die vastzit in Jordanië. Japan en Jordanië proberen samen de onthoofding van de 47-jarige Kenji Goto en de piloot te voorkomen. Een tweede Japanse gijzelaar, Haruna Yukawa, bleek afgelopen weekeinde te zijn onthoofd.
REUTERS / Toru Hanai