Nieuwe knieschade Strootman

Kevin Strootman tijdens een training in Rome, in oktober vorig jaar.
Kevin Strootman tijdens een training in Rome, in oktober vorig jaar. Foto EPA

Kevin Strootman (24) staat opnieuw lang aan de kant. Tijdens een kijkoperatie die de middenvelder van AS Roma vrijdag in Amsterdam onderging is kraakbeenschade aangetroffen in zijn linkerknie. Volgens Strootman is dat veroorzaakt door de tik die hij vorige week kreeg in de wedstrijd tegen Fiorentina. Vorig jaar stond hij door een kruisbandblessure al acht maanden aan de kant. Vrijdag ging hij in Amsterdam opnieuw onder het mes om littekenweefsel weg te laten halen, maar daarbij werd nieuwe schade ontdekt. „Hierdoor moet ik veel langer rust nemen dan in eerste instantie gedacht”, zei hij via Twitter. „Ik ben enorm teleurgesteld dat het lang gaat duren voordat ik weer op het veld kan staan.” Strootman liep in april vorig jaar een zware knieblessure op in de wedstrijd tegen Napoli. Daardoor miste hij het WK in Brazilië. In november maakte hij zijn rentree bij AS Roma. Maar vorige week moest hij zich bij Fiorentina al na een half uur laten vervangen na een tik op zijn knie. (ANP)