Zeven mensen om het leven gekomen door lawine Zwitserland

In Zwitserland zijn door een lawine zeven mensen om het leven gekomen. De groep van negen skiërs was gisteren op een hoogte van 2.200 meter op de berg Piz Vilan toen de lawine hen trof.

Foto ANP
Foto ANP

In Zwitserland zijn door een lawine zeven mensen om het leven gekomen. Eerdere berichten meldden dat het om vier mensen ging. De groep van negen skiërs was gisteren op een hoogte van 2.200 meter op de berg Piz Vilan toen de lawine hen trof. Zeven van hen kwamen in de lawine terecht.

Drie waren op slag dood, een vierde overleed in het ziekenhuis, zo meldt persbureau AFP. Wat de lawine heeft veroorzaakt is niet bekend. Over de identiteit en de nationaliteit van de slachtoffers is nog geen informatie vrijgegeven.

Bij lawines in de buurt van de Zwitserse dorpen Mürren en Adelboden werden twee skiërs gedood. Zij waren buiten de piste gegaan. Ook een wintersporter in Oostenrijk is om het leven gekomen door een lawine bij de plaats Damüls.