V&D: de banken blijven ons gewoon krediet verstrekken

Warenhuisketen V&D ontkent dat de banken vanaf morgen geen krediet meer verstrekken. V&D, dat in financiële problemen verkeert, reageert op een bericht uit de Telegraaf daarover.

De V&D aan het Rokin in Amsterdam.
De V&D aan het Rokin in Amsterdam. Foto ANP/ Remko de Waal

Warenhuisketen V&D ontkent dat de banken vanaf morgen geen krediet meer verstrekken. V&D, dat in financiële problemen verkeert, reageert op een bericht uit de Telegraaf daarover.

Die krant meldde vandaag op basis van documenten dat banken de geldkraan langzaam hebben dichtgedraaid en dat de toekomst van V&D aan een zijden draadje zou hangen. “Niet aan de orde”, zegt een woordvoerder tegen persbureau ANP.

“De banken blijven krediet verstrekken. We zijn in gesprek met de banken over de toekomstige kredietfaciliteit en zolang deze gesprekken lopen doen we geen uitspraken.”

Weerstand

V&D probeert zich via ingrijpende maatregelen uit de slechte financiële situatie te redden. Zo wil de keten per 1 februari de salarissen van ongeveer 5.000 werknemers verplicht met 5,8 procent verlagen. De vakbonden hebben gezegd naar de rechter te stappen als dat gebeurt.

V&D heeft ook op weerstand kunnen rekenen vanwege de eis dat verhuurders instemmen met een huurvrije periode van vier maanden. Vastgoedbedrijf IEF Capital is naar de rechter gestapt en wil via een kort geding dat de panden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht ontruimd worden.