tokio in de regen

In het overvolle Tokio is de fiets een efficiënt vervoersmiddel. De wisselende weersomstandigheden aldaar, van warme zomers tot koude en natte winters, vragen echter om een passende outfit.

In 2007 begon de Japanse modeontwerper Hideto Suzuki Pedaled, een high end fietskledingmerk dat functionaliteit combineert met in het oog springend design. Suzuki, zelf een fanatiek fietsliefhebber, begon met het ontwerpen van specifieke fietskleding om in zijn eigen behoeften te voorzien.

De kleding van Pedaled wordt ontworpen in Japan en handgemaakt in Japan en Italië, het mekka voor fietskeding. Het Denim Adventure Jacket is ontworpen om ook onder de meeste barre weersomstandigheden warm en droog op de fiets te zitten. Het jack heeft een strakke snit, reflecterende details, waterdichte ritsen en een verstelbare capuchon die ook geschikt is om er een helm onder te dragen. Hij is gemaakt van een combinatie van wind- en waterdicht Japans denim en een ademende fleece voering.

Martijn Boot

pedaled.com, 495 euro