Het blijft oorlog in Donetsk

Foto Alexander Ermochenko/Reuters
Foto Alexander Ermochenko/Reuters

Terwijl het lichaam van een van de slachtoffers nog op de grond ligt, worden de ruiten vervangen die zijn gesneuveld tijdens gevechten in Donetsk. In de Oost-Oekraïense stad zijn gisteren opnieuw doden gevallen door beschietingen met mortiergranaten. Een cultureel centrum en een trolleybus werden geraakt. Volgens de pro-Russische separatisten kwamen minstens zeven mensen om het leven.

Vorige week werd in de stad ook al een trolleybus geraakt door een granaat. Toen stierven er minstens negen burgers. Beide partijen gaven elkaar de schuld van die beschieting.

Zo ook gisteren. De separatisten wezen direct met de beschuldigende vinger naar het Oekraïense leger, dat op zijn beurt juist sprak van „een cynische terroristische daad”. Bij het cultureel centrum dat werd geraakt, werden volgens het leger hulpgoederen uitgedeeld. Ondertussen werd het geplande vredesoverleg tussen Kiev en pro-Russische separatisten opgeschort.