In beeld

Overal zijn gaten, om zo veel verschillende redenen

Gaten kunnen op veel manieren ontstaan. Helaas is de oorzaak vaak te vinden in geweld: door beschietingen raken huizen en winkels beschadigd en laten de gaten tocht en kou door. Soms bieden ze juist een venster op de buitenwereld, wat beschutting om in te spelen of een manier om de geschiedenis te onderzoeken, zoals in Hoorn het geval was.
Hoorn. Onder 't Glop is een oud riool gevonden .
Olaf Kraak
Islamabad, Pakistan, 3 januari. Afghaanse vluchtelingetjes spelen met een pop in een kuil in de weg.
AP / Muhammed Muheisen
Bainglar, Kashmir, 3 januari. Een Indiase dorpsbewoner in zijn door een Pakistaanse raketaanval beschadigde winkel. Pakistan en India beschieten de regio Kashmir over en weer ten koste van de bevolking aldaar.
EPA / Jaipal Singh
Marj al-Khokh, Libanon, 7 januari. Vluchtelingen die hoofdzakelijk in tenten verblijven, worden zwaar geteisterd door het winterse weer in de regio.
AP / Mohammed Zaatar
Gaza, 7 januari. Palestijnse kinderen kijken door een gat in de muur van hun huis, Wederopbouw blijft uit en er is maar 6 uur per dag stroom.
REUTERS / Suhaib Salem
Aleppo, Syrië, 26 januari.
REUTERS / Jalal Al-Mamo
Portland, Maine, 27 januari. Jennifer Rice en Mike Femia proberen hun werk te bereiken door de sneeuwstorm die over hun staat trekt.
AP / Robert F. Bukaty
Khan Younis, Gazastrook, 29 januari. Door een brandende autoband zijn Palestijnen te zien, die protesteren tegen het besluit van de Verenigde Naties om betalingen voor heropbouw na de 50-daagse oorlog van afgelopen zomer uit te stellen. Volgens de Verenigde Naties was er niet genoeg geld.
REUTERS / Ibraheem Abu Mustafa
Khan Yunis, Gaza. 29 januari. Een Palestijnse jongens kruipt door een tunnel tijdens een training door Hamas.
AFP / Said Khatib
Khan Yunis, Gaza, 29 januari. Een Palestijnse jongen springt door een ring tijdens een training door Hamas.
AFP / Said Khatib
Arnia, Inda, 30 januari. Beschadigde muur na een raketaanval van de Pakistaanse kant van het bevochten grensgebied van Kashmir.
EPA / Jaipal Singh