Dit is wat je moet weten over deze week

Gênante slogans, toestanden in tech-land en de griepepidemie

Foto iStock

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Eindelijk weekend. Lees jij je werkmail dan nog? Doe maar niet. Al ben je niet de enige: bijna 90 procent van onze respondenten werkt door. Daar word je gestresst van (maar onze nieuwsbrief mag wel hoor).

2. Ja, nu is het écht een flopkip. De diervriendelijke ‘kip van morgen’ die Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) met supermarkten in de winkels wilde leggen, mag niet van de Autoriteit Consument en Markt. CBL stopt ermee. Een flopkip in drie bedrijven.

3. Toestanden in tech-land deze week. Apple boekte een monsteromzet. Yahoo doet het minder. Uber wordt suf en achterhaald. Philips heeft écht grote problemen met een winstdaling van 66 procent. En Facebook? Dat zit er tussenin. Geliefd onder oudjes en beleggers, minder onder de privacyliefhebbers die problemen hebben met de nieuwe voorwaarden die gisteren ingingen. En dat net na de Internationale Dag van de Privacy.

4. Wie er ook niet zo best voor staat? Shell. Die dalende olieprijs geeft wat problemen. Maar geen paniek hoor, vindt de topman.

5. Paniek is er wel bij V&D. Dusdanig dat ze er deze week besloten de huur tijdelijk niet meer te betalen. Én ze eisen dat die lager wordt.

6. Het nieuwe verplichte energielabel voor huizenbezitters is wel wat meer dan “aan de conservatieve kant”, vinden boze kranten, twitteraars en politici. Als het aan het label ligt, wonen sommigen zo ongeveer in een plaggenhut.

7. ICT-leverancier Ordina legt ambtenaren wel érg goed in de watten. Met het doel ze te bewerken en opdrachten binnen te halen, zegt Zembla. Ordina zegt dat het allemaal wel meevalt. De minister gaat de zaak onderzoeken.

8. #nofilter, deze foto’s op app Figure 1 - de Instagram voor dokters. Geen foto’s van zonsondergangen en salades, wel van huidaandoeningen, wonden en amputaties.

9. Ligt de halve afdeling bij jou ook al koortsig in bed? De griepepidemie is in volle gang. En dat kost miljoenen.

10. Uggs. Wie draagt dat nog? Genoeg mensen, blijkbaar.

11. Vlagtwedde, de op één na mooiste gemeente. Of: In Dongen doen we dingen samen. We zijn er nog niet helemaal uit wat de ergste gemeenteslogan van Nederland is. Ken jij ze allemaal?

12. Het gaat beter met de huizenmarkt, maar vakantiehuisjes? Die verkopen niet. Nee, dan campers. We love ’em.