Good Ol’ Freda

In 1962 werd het 17-jarige meisje Freda Kelly uit Liverpool gevraagd om te komen werken voor een jong, opkomend bandje: The Beatles. Ze zou uiteindelijk de Beatlemania van dichtbij meemaken. Als secretaresse was ze onder

andere verantwoordelijk voor het runnen van de fanclub. Het gigantische succes zag ze niet meteen aankomen: post voor de fanclub liet ze in het begin gewoon op haar eigen adres bezorgen . Na de release van de tweede single Please Please Me stond de postbode dagelijks met honderden brieven voor de deur. The Beatles zagen Freda als een trouwe bondgenoot en een zus.

Ze werkte uiteindelijk elf jaar voor de band, die in 1970 uit elkaar viel. Ze

klapte nooit uit de school. In deze documentaire uit 2013 vertelt ze – met de zegen van Paul McCartney en Ringo Starr – voor het eerst haar eigen verhaal.

Canvas, 21.22-22.50u.