Brons voor Marianne Vos op WK Veldrijden

Sanne Cant (België), Pauline Ferrand Prevot (Frankrijk) en Marianne Vos op het erepodium in Tabor.
Sanne Cant (België), Pauline Ferrand Prevot (Frankrijk) en Marianne Vos op het erepodium in Tabor. Foto ANP/EPA/MATEJ DIVIZNA

Marianne Vos is vandaag onttroond als wereldkampioene veldrijden. De niet volledig fitte Brabantse moest in Tabor genoegen nemen met een bronzen medaille. Haar Franse ploeggenote Pauline Ferrand-Prevot pakte de titel.

Ferrand-Prevot werd vorig jaar ook al wereldkampioene op de weg. De Belgische Sanne Cant eindigde als tweede.

Vos had sinds 2009 de regenboogtrui in het veldrijden in handen. Ze kreeg echter in aanloop naar dit WK last van een hamstringblessure. Ondanks het fysieke ongemak besloot ze in Tsjechië toch te starten. Vos kon zich wel in de strijd om de titel mengen, maar kwam tekort voor de zege.

Vos maakte deel uit van een kopgroep van zes met ook Ferrand-Prevot en Cant. Toen de Française versnelde moest Vos passen. Cant sloot later wel aan bij de koploopster. Vos probeerde samen met de Tsjechische Katerina Nash het verschil nog wel goed te maken, maar dat lukte niet. In de sprint bleef Ferrand-Prevot net voor. Vos kon na een foutje van Nash naar de derde plek fietsen. (ANP)