Beter zonder huid

Hij stroopte zijn huid af uit liefde voor haar en ze vond hem inderdaad mooier zo. He Took His Skin Off For Me is een merkwaardige korte film van regisseur Ben Aston, voortgekomen uit een Kickstarterproject. 217 mensen vonden een film over dit gegeven een goed idee en ze doneerden samen 7.000 pond. Een belangrijk deel was nodig voor make-up: de hoofdpersoon loopt rond in minder dan een adamskostuum (hoewel daar deels kleren overheen gaan). Je ziet de aderen, de spieren, en overal sijpelt bloederig vocht uit. De film gaat over de gevolgen van zijn radicale stap. De hoofdpersoon probeert zijn alledaagse leven verder te zetten, zonder huid. Overal laat hij vlekken en andere sporen achter. Maar zijn vriendin, die zelf ook niet schoon blijft, poetst alles graag weg en blijft verliefd kijken. Zakelijke en sociale relaties worden moeilijker. Intussen hebben de geliefden allebei hun gedachten. Hij tuurt peinzend naar zijn lege huid die aan een hangertje tussen zijn pakken hangt. Zij plukt gedachtenloos aan haar eigen vel. Wie deze knappe film waardeert kan via vimeo.com/benaston ook kijken naar de Making Of, die twee keer zo lang is als de film zelf.