Alleen voor avonturiers

Door de ogenschijnlijk lastig overbrugbare tegenstelling tussen de verkiezingsbeloftes van Syriza en de afspraken met de EU, het IMF en de ECB drukt het risico van een ‘Grexit’ nu de koersen van Griekse aandelen en obligaties. De Griekse beurs daalde in de eerste drie dagen na de verkiezingsuitslag met 15 procent en de Griekse tienjaarsrente steeg naar 10 procent. De avontuurlijke belegger die bereid is veel risico te nemen en verwacht dat er uiteindelijk wel een compromis komt zou nu naar Griekse aandelen en obligaties kunnen kijken. Immers, als het risico van een Grexit afneemt, dan is de huidige correctie wellicht overdreven. Voor de rest van beleggend Nederland is beleggen in Griekenland in normale tijden al een brug te ver, maar zeker nu, zolang onduidelijk is hoe Syriza het schuldenprobleem gaat oplossen. En gelukkig voor de Nederlandse belegger wordt de situatie in Griekenland nu als een geïsoleerd geval gezien.