Vier terreurverdachten opgepakt in België

Foto ANP / Valerie Kuypers

De Belgische politie heeft vier terreurverdachten gearresteerd. Agenten deden 22 huiszoekingen in verschillende plaatsen in België, maakte het federaal parket vanochtend bekend, aldus persbureau Belga.

Volgens bronnen van De Standaard werd een netwerk geviseerd dat kandidaat-strijders hielp voor hun vertrek naar Syrië. De leden van de groep vingen ook teruggekeerde strijders op in België. De huiszoekingen vonden plaats in Maasmechelen, Maaseik, Kinrooi, Houthalen-Helchteren, Antwerpen, Genk en Sint-Jans-Molenbeek.

Het onderzoek naar het netwerk loopt sinds vorig jaar en houdt geen verband met de aanslagen in Verviers op 15 januari. Daarbij kwamen twee terroristen om en werd een man opgepakt. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling na deze verijdelde aanslagen.