Amazon maakt eventjes winst

Foto AFP

Tot opluchting van beleggers maakt online winkel Amazon weer eens winst. Het internetbedrijf boekte in het afgelopen kwartaal 214 miljoen dollar (189 miljoen euro) winst op een omzet van 29 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs met 10 procent. Over heel 2014 draaide Amazon 241 miljoen dollar verlies. De reden: de marges in online winkels zijn laag. Daarnaast steekt Amazon veel geld in nieuwe producten, zoals 1,3 miljard dollar voor de ontwikkeling van tv-series voor ‘Prime’- gebruikers. Deze betaalde dienst groeide met 50 procent, aldus Amazon-baas Jeff Bezos. De Kindle Phone, een telefoon die Amazon in 2014 op de markt bracht , werd geen succes. Amazon introduceerde deze week WorkMail, een maildienst voor bedrijven die concurreert met Microsoft en Google.

Google maakte de cijfers over 2014 gisteren bekend: 66 miljard dollar omzet (20 procent groei op jaarbasis) en 14,5 miljard winst (11 procent groei). Google klaagde over de te sterke dollar. (NRC)