Opinie

Naar zee

Een regenachtige zondag in januari. In de Centrale Bibliotheek in Utrecht wordt een voorleesmiddag gehouden. Boer Boris gaat naar zee, gekozen tot Prentenboek van het Jaar, wordt voorgelezen aan een stuk of twintig kinderen en hun ouders. Af en toe worden er vragen aan de kinderen gesteld. Boer Boris gaat naar zee, en de grote

Een regenachtige zondag in januari. In de Centrale Bibliotheek in Utrecht wordt een voorleesmiddag gehouden. Boer Boris gaat naar zee, gekozen tot Prentenboek van het Jaar, wordt voorgelezen aan een stuk of twintig kinderen en hun ouders.

Af en toe worden er vragen aan de kinderen gesteld. Boer Boris gaat naar zee, en de grote vraag is: Wat neemt hij mee? Wanneer deze vraag aan de kinderen wordt gesteld, is het even stil.

Dan ineens roept één van de kinderen: „Een pistool!”

Roos Post