Hagel en sneeuw

Een diepe depressie op de Noordzee trekt langzaam zuidwaarts en is gevuld met koude lucht. Rondom de depressiekern circuleren allemaal buien en het lijkt erop dat vanavond ook in ons land de buiigheid gaat opleven. Bij temperaturen die dalen tot rond het vriespunt, zullen die buien in toenemende mate hagel en sneeuw gaan opleveren en zal het op meerdere plaatsen dus wit, en daarmee glad kunnen worden. Zaterdagochtend overheerst de bewolking en vallen er nog steeds enkele winterse buien. In de loop van de dag volgen er ook een paar opklaringen en leveren de buien die dan vallen, meer regen op. Er waait een meest matige westelijke wind. In de nacht naar zondag kan het landinwaarts opnieuw tot een graadje vorst komen. Overdag krijgen we opklaringen en een paar winterse buien.