‘Ginola staakt zijn ambities voor FIFA’

De Franse oud-international David Ginola heeft gisteren in de verkiezingsstrijd om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA de nodige verwarring veroorzaakt. Een uurtje nadat Team Ginola had aangekondigd de campagne te staken, gaf hij zelf via Twitter te kennen dat hij niet van plan is de race nu al op te geven. „Misschien dat de definitieve uitkomst van de nominaties niet vóór 8 februari bekend zijn”, liet Ginola raadselachtig weten.

Zijn verkiezingsteam meldde eerder dat de acties voor crowdfunding op internet waren gestaakt. „Alle donaties zullen worden teruggestort”, aldus Team Ginola, dat ruim drie ton ophaalde.

De kandidatuur van Ginola (48) werd in de voetbalwereld al niet erg serieus genomen. In zijn korte campagne, ondersteund door een wedkantoor, toonde hij zich een voorstander van een gecombineerd WK voor mannen en vrouwen. Het is onbekend of hij de noodzakelijke steun had van vijf bonden. Ginola voldeed zeker niet aan de eis dat gegadigden in de afgelopen twee jaar een bestuurlijke functie in het voetbal moesten hebben.

De aanmeldingstermijn voor kandidaatvoorzitters sloot gisteren. Van de vier andere concurrenten van Blatter is alleen van Michael van Praag en Luis Figo bekend dat ze de steunbetuiging van minimaal vijf landen binnen hebben. Ali bin Al-Hussein en Jérôme Champagne zijn de anderen. (ANP)