Eredivisie: FC Dordrecht en sc Heerenveen in evenwicht

Mattew Stoke van FC Dordrecht in duel met sc Heerenveenspeler Doke Schmidt.
Mattew Stoke van FC Dordrecht in duel met sc Heerenveenspeler Doke Schmidt. Foto ANP

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en sc Heerenveen is geëindigd zoals hij is begonnen: 0-0. In de wedstrijd aan de Krommedijk maakte de promovendus zeker aan het einde van de wedstrijd meer aanspraak op de winst, maar de ploeg kon het kunststukje van eerder dit seizoen (in Friesland 1-2 winst) niet herhalen.

Dordrecht blijft door het gelijke spel onderaan de ranglijst bungelen met elf punten in twintig wedstrijden. De ‘Schapenkoppen’ boekten wel voor de tweede wedstrijd op rij een positief resultaat dankzij de puntendeling tegen de van tevoren sterker ingeschatte Friesen. Vorige week werd degradatieconcurrent Excelsior verslagen.

Twitter avatar fcdordrechtnl FC Dordrecht Al zat er meer in, de supporters vieren dit punt. Vier stuks tegen Heerenveen dit seizoen! #dorhee

Uth werd gemist

Heerenveen, dat nu zevende staat met 29 punten, maakte in de eerste helft de meeste aanspraak op een treffer, dankzij een aantal kansen. Die werden echter allemaal gemist. Mogelijk speelde het ontbreken van spits Mark Uth daarbij een rol. Trainer Dwight Lodeweges had daarom gekozen voor gelegenheidsspits Joey van den Berg, die normaliter op het middenveld speelt.

Bij een van de gemiste mogelijkheden raakte FC Dordrecht-keeper Filip Kurto geblesseerd. Daardoor mocht reservekeeper Robbert te Loeke zijn debuut maken in de Eredivisie. In de tweede helft leek Dordrecht even aan te zetten voor een slotoffensief, maar uiteindelijk namen beide ploegen genoegen met een brilstand.

Twitter avatar scHeerenveen sc Heerenveen sc Heerenveen wist enkele grote kansen niet te benutten. 0-0 is gezien de wedstrijd echter een terechte uitslag. #dorhee

Heerenveen moet morgen toekijken of het voorbij wordt gestoken door rivaal Cambuur Leeuwarden. Daarvoor moet Cambuur wel winnen bij FC Twente. Dordrecht moet hopen dat NAC verliest in de uitwedstrijd tegen Excelsior. De achterstand op de Bredanaren bedraagt drie punten.

Update: Ajax haalt Sinkgraven van Heerenveen voor 6 miljoen

Ajax neemt per direct de jonge middenvelder Daley Sinkgraven (19) over van SC Heerenveen. De Amsterdammers betalen zes miljoen euro voor Sinkgraven, die voor 5,5 jaar tekent bij de landskampioen. Het is de duurste transfer in de periode dat Marc Overmars technisch directeur is, een functie die hij sinds 2013 heeft. Sinkgraven scoorde dit jaar vier keer voor de Friezen.