Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Het is nu echt zover. De nieuwe, veelbesproken privacyvoorwaarden van Facebook gaan vanaf vandaag in. Weet dus goed wat het bedrijf met je gegevens doet.

De Nederlandse huizenmarkt trekt aan, maar dat geldt niet voor wie zijn vakantiehuisje van de hand wil doen. Ze staan steeds langer te koop en leveren steeds minder op. Hoe kan dat?

Ineens stroomt het geld weer binnen. De Amerikaanse nieuwssites Mashable en Business Insider haalden deze week 17 miljoen en 25 miljoen dollar op. Vanwaar die plotselinge interesse in mediabedrijven?

Last van stress? Misschien ligt het aan je werkmail.

Poldernieuws

Ook booking.com wordt soms gekraakt, meldt De Bicker. Tip: nooit vooraf geld overmaken aan een verhuurder, want dat kan een crimineel zijn.

De Telegraaf zet de dekkingsgraad van de pensioenfondsen op een rij, en is niet ontevreden.

Het debat over geld gaat door op Follow the Money. Nu een column waarin de banken en de vrije markt er van langs krijgen; alleen de overheid mag geld creëren.

While you were sleeping… in the US

Reclames met de liefste puppies, spotjes tegen seksueel geweld, en ook nog American Football: de Super Bowl komt er aan en de media kunnen er geen genoeg van krijgen.

Goede cijfers van Google stellen Wall Street teleur, schrijft Reuters.

In de New York Times onderzoek naar cardiologen die op grote schaal verdienen aan onnodige ingrepen.

While you were sleeping… in Asia

In India wil het bedrijfsleven wél aan betaald vaderschapsverlof, meldt Economic Times. Bij SAP Labs kun je vanuit huis werken - tussen het luiers verschonen door natuurlijk.

De waarde van Alibaba daalde gisteren met bijna 9 procent, melden alle Chinese kranten geschokt. Is het sprookje voorbij?

De Thaise eigenaar van onder andere John West heeft meer interesse in voetbal dan in ingeblikte vis. Hij kocht de Britse club Sheffield Wednesday, schrijft Financial Times.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.