Kans op overlevenden visserskotter nihil - zoektocht tijdelijk gestaakt

Een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht, hier op archiefbeeld.
Een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht, hier op archiefbeeld. Foto ANP / Koen van Weel

De vier opvarenden van de gisteren verdwenen vissersboot zijn waarschijnlijk niet meer in leven. De Nederlandse Kustwacht vermoedt namelijk dat het schip is gezonken en bij de huidige watertemperatuur van 9 graden kunnen drenkelingen maar twee uur overleven.

De kans dat het viertal nog leeft is daarom nihil, zo laat de reddingsdienst vandaag aan persbureau ANP weten. Wel gaan de reddingsdiensten bij daglicht weer op zoek naar de opvarenden. Die zoekactie was vanmorgen tijdelijk gestaakt vanwege de duisternis.

Reddingsdiensten hebben tot diep in de nacht op het Kanaal gezocht naar een vissersboot met twee Nederlanders aan boord. Daarbij werden onder meer drie Britse reddingsboten ingezet, alsmede enkele Britse en Franse helikopters en diverse andere kotters in de buurt.

Kapitein is Nederlands, nog een Nederlander aan boord

Ook werden er meerdere pogingen ondernomen om contact op te nemen met het schip, maar dat heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Bij het hervatten van de zoektocht worden vandaag ook twee boten met een sonarsysteem ingezet. Daarmee kan ook onder water worden gezocht.

Van de vissersboot, die onder de Belgische vlag vaart, is sinds gisteren 14.45 uur niets meer vernomen. De kapitein van het schip - dat uit Urk komt - is volgens de kustwacht een Nederlander. Daarnaast zijn er nog een Nederlander, een Belg en een Portugees aan boord.