Vier doden door ontploffing tankwagen bij ziekenhuis Mexico

Bij een ontploffing van een tankwagen nabij een kinderziekenhuis in Mexico-Stad zijn zeker vier mensen om het leven gekomen, waaronder een baby. 54 mensen raakten gewond en er liggen mogelijk nog mensen onder het puin van het ingestorte ziekenhuis.

Een screenshot van de Mexicaanse zender Milenio TV laat agenten zien die uitkijken over de ravage die is overgebleven nadat een tankwagen ontplofte bij een kinderziekenhuis.
Een screenshot van de Mexicaanse zender Milenio TV laat agenten zien die uitkijken over de ravage die is overgebleven nadat een tankwagen ontplofte bij een kinderziekenhuis. Foto AP

Bij een ontploffing van een tankwagen nabij een kinderziekenhuis, dat ook als kraamkliniek fungeerde, in de Mexicaanse hoofdstad Mexico-Stad zijn zeker vier mensen om het leven gekomen, waaronder een baby. Dat heeft een woordvoerder van de Mexicaanse dienst voor burgerberscherming gezegd. Het ziekenhuis is grotendeels verwoest.

Twitter avatar AdrianRubalcava Adrián Rubalcava La situación está grave! Los servicios de emergencia locales y federales continúan trabajando en el punto! http://t.co/MIKgXZS6En

Bij de explosie raakten verder tenminste 54 mensen gewond, waaronder 22 kinderen. Ook zouden er volgens lokale media nog mensen onder het puin van het inmiddels ingestorte ziekenhuis liggen. Rond 15.00 uur vanmiddag ontplofte de tankwagen. Volgens de burgemeester van Mexico-Stad, Angel Mancera, werd de explosie veroorzaakt door een lek in de slang die het gas van het voertuig naar het ziekenhuis verplaatste.

Dichtbevolkte buitenwijk

De meeste slachtoffers zijn lichtgewond geraakt door rondvliegend glas. De zwaargewonden zijn naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht. Over hun situatie is nog niets bekend. Boven de stad zijn grote rookwolken te zien. Het ziekenhuis, dat werd gebouwd in 1993 en beschikte over zo’n 35 bedden, ligt in een dichtbevolkte buitenwijk van de Mexicaanse hoofdstad.