Sjarapova naar finale Australian Open

Maria Sjarapova in actie tegen Ekaterina Makarova.
Maria Sjarapova in actie tegen Ekaterina Makarova. Foto AFP / Manan Vatsyayana

Tennisster Maria Sjarapova heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van de Australian Open. De Russische nummer twee van de plaatsingslijst was in twee sets te sterk voor haar als tiende geplaatste landgenote Ekaterina Makarova. Sjarapova sloeg zich met 6-3 en 6-2 betrekkelijk gemakkelijk de eindstrijd in.

Het is de vierde keer dat de winnares van 2008 in de finale van het Australische tennistoernooi staat. Ze neemt het dit keer op tegen Serena Williams, die vanochtend eveneens haar partij won. Williams speelde tegen de ongeplaatste Madison Keys, die eerder nog haar zus Venus Williams uitschakelde. Het werd 7-6 en 6-2.

Anders dan bij de vrouwen moet in het mannentoernooi nog duidelijk worden welke twee spelers het tegen elkaar opnemen in de eerste grandslamfinale van het jaar. Later vandaag spelen Andy Murray en Thomas Berdych tegen elkaar. De andere halve finale – tussen Novak Djokovic en titelverdediger Stan Wawrinka – wordt morgen gespeeld.