Murray naar finale Australian Open

Andy Murray verslaat Tomas Berdych in Melbourne.
Andy Murray verslaat Tomas Berdych in Melbourne. Foto Reuters / Thomas Peter

Andy Murray heeft zich donderdag voor de vierde keer in zijn loopbaan verzekerd van een plek in de finale van de Australian Open. De Britse tennisser was in de halve eindstrijd in vier sets te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych.

Murray verloor de eerste set in de tiebreak, maar zette de partij daarna naar zijn hand en maakte het met 6-0 6-3 7-5 af.

Murray was eerder finalist in 2010, 2011 en 2013. Hij treft zondag de winnaar van de wedstrijd tussen de Serviër Novak Djokovic en de Zwitserse titelverdediger Stan Wawrinka.

Bij de vrouwen plaatsten Maria Sjarapova en Serena Williams zich eerder vandaag voor de finale van de Australian Open. Sjarapova, de Russische nummer twee van de plaatsingslijst, was in twee sets te sterk voor haar als tiende geplaatste landgenote Ekaterina Makarova: 6-3 en 6-2. Williams speelde tegen de ongeplaatste Madison Keys, die eerder nog haar zus Venus Williams uitschakelde. Het werd 7-6 en 6-2. (ANP)