Koud, wisselvallig

Morgen wordt een extreem lage luchtdruk verwacht. Als u thuis een barometer heeft, dan kunt u in het midden van het land een barometerstand van 976 hPa zien, op de Waddeneilanden wordt de luchtdruk nog lager, 972 hPa. Rondom een lagedrukgebied kan het door luchtdrukverschillen hard waaien. Morgen bevindt ons land zich echter dichtbij de kern. Daar valt het juist mee met de wind. Morgen waait er een matige zuidwesten en in de middag aan zee westenwind. Het is wisselend bewolkt en er vallen enkele winterse buien. Bij temperaturen tussen 0 en 4 graden kan het zowel ’s nachts als overdag door winterse neerslag glad zijn. In het weekeinde blijft het vrij koud en wisselvallig, maar kan het in veel regio’s meevallen met de winterse buien. Ook is er ruimte voor een winters zonnetje.