Islam: reacties op ‘het gelijk van Wilders’

Illustratie Angel Boligan

Wilders had gelijk met waarschuwen tegen moslimterrorisme maar krijgt het niet, schreef Peter van Ham. Schrijfster Franca Treur en ruim 250 lezers hebben gereageerd, per mail en op de site. Hieronder vindt u een greep uit de reacties.

Ook Clingendael-onderzoeker Peter van Ham voelt zich nu geregeerd door de dictatuur van het politiek correcte denken. In zijn opiniestuk Wilders heeft gelijk maar hij krijgt het niet (Opinie NRC, 26 januari) stelt hij dat „we ons een denkverbod hebben laten opleggen” over de „islamisering” van Europa.

Het doet denken aan Duitse Pegida-betogers die geen interviews willen geven, en dan Lügenpresse schreeuwen tegen alle camera’s. Pegida-wandelaars kunnen nog met enig recht van spreken zeggen dat ze zich niet vertegenwoordigd voelen in het Duitse parlement. De gelijkgestemde partij Alternative für Deutschland  haalde namelijk bij de verkiezingen van 2013 net de tamelijk hoge kiesdrempel van vijf procent niet.

Lees verder in NRC Handelsblad: ‘Islam: reacties op ‘het gelijk van Wilders’ ’ (€)