Dit is een artikel uit het NRC-archief

Media

DWDD komt met een pop-upmuseum. Lees meer in onze pop-upkrant

Het popup-museum opent in het Allard Pierson museum.
Het popup-museum opent in het Allard Pierson museum. Foto Olivier Middendorp / NRC

De Wereld Draait Door opent morgen een pop-upmuseum in Amsterdam. Tien tafelheren en -dames van het tv-programma kozen kunstwerken uit de depots van tien musea. En bij een pop-upmuseum hoort een pop-upkrant. Lees ‘m hier.

De Wereld Draait Door kwam spontaan met het idee voor een pop-upmuseum. Musea stonden te dringen om mee te werken. Tien musea doen nu mee, maar meer musea melden zich bij het televisieprogramma om mee te doen en gastconservatoren van DWDD te laten rondsnuffelen in hun depots.

Voor het pop-upmuseum kozen tien tafelheren en -dames van het programma kunstwerken uit de depots van tien musea.

De gastconservatoren zijn:

Halina Reijn (Museum de Fundatie), Joost Zwagerman (Gemeentemuseum Den Haag), Marc-Marie Huijbregts (Van Abbemuseum), Pieter van Vollenhoven (Rijksmuseum), Jasper Krabbé (Stedelijk Museum Amsterdam), Nico Dijkshoorn (Drents Museum), Herman Pleij (Museum Catharijneconvent), Jan Mulder (Groninger Museum), Cécile Narinx (Centraal Museum) en Fidan Ekiz (Nederlands Fotomuseum).

30 januari t/m 25 mei in het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam. Dagelijks 10-17u. Entree 10 euro.