In beeld

Air Force One gaat uit de lucht

De Air Force One, het presidentiële vliegtuig van de Verenigde Staten, wordt na bijna 30 jaar trouwe dienst vervangen door twee Boeings 747-8. Het huidige toestel is een Boeing 747-200B, en hiervan zijn er ook twee. Het onderhoud van de vliegtuigen wordt te kostbaar om verder te investeren in de toestellen. Boeing is al 50 jaar verantwoordelijk voor de productie van presidentiële toestellen. De nieuwe toestellen zullen vier motoren tellen en een bovendek hebben. De oude toestellen komen in het museum te staan in 2018, als de nieuwe toestellen gebruiksklaar zijn. De fotoserie toont een reeks schaduwen van de Air Force One, met President Obama en zelfs George Bush aan boord, tijdens een van de vele presidentiële vluchten.
Fresno, Californië.
REUTERS / Kevin Lamarque / Files
Los Angeles, Californië.
REUTERS / Larry Downing
De schaduw van de Air Force One over Ohio.
REUTERS/Larry Downing/Files
Los Angeles, Californië.
REUTERS / Larry Downing
New York.
REUTERS / Jason Reed
Austin, Texas.
REUTERS / Kevin Lamarque
Las Vegas, Nevada.
REUTERS / Jason Reed
Allentown, Pennsylania.
REUTERS / Jason Reed
De woestijn in Saoedi-Arabië.
REUTERS / Jim Bourg