Winterse buien

Koude, onstabiele lucht afkomstig van de Noordpool trekt komende nacht snel over het land met een straffe zuidwestelijke tot westelijke wind. Deze luchtsoort heeft een lange weg afgelegd, over de oceaan en de Noordzee. Het gevolg hiervan is productie en aanvoer van winterse buien. De temperatuur daalt komende nacht tot aan het vriespunt. Morgen houden de buien met regen, hagel en sneeuw aan. Tijdens droge perioden breekt de zon soms door. Het wordt maximaal een graad of 3. De zuidwestelijke wind is matig, aan zee (vrij) krachtig. Vrijdag en in het weekend verandert er weinig. Het blijft guur met geregeld winterse buien, afgewisseld door kortdurende opklaringen. De buien nemen mogelijk zondag in aantal en activiteit af. Het wordt rond 4 graden, in de nachten gemiddeld rond het vriespunt.