Station Leiden weer vrijgegeven - verdacht pakketje loos alarm

Station Leiden Centraal wordt weer vrijgegeven. Het alarm dat vanochtend werd gegeven na de vondst van een verdacht pakketje blijkt loos alarm te zijn geweest. Het station is uren afgesloten geweest voor onderzoek.

Station Leiden, gezien vanuit de lucht (archieffoto).
Station Leiden, gezien vanuit de lucht (archieffoto). Foto ANP / Robin Utrecht

Station Leiden Centraal is rond 12.40 uur weer vrijgegeven. Het alarm dat vanochtend werd gegeven na de vondst van een verdacht pakketje blijkt loos alarm te zijn geweest. Het station is uren afgesloten geweest voor onderzoek.

Het station werd vanochtend rond 8.45 uur ontruimd nadat er een verdacht pakketje was gevonden op een van de perrons. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht het pakketje - een vuilniszak die aan een paal was geplakt - maar het bleek niets gevaarlijks te bevatten.

Twitter avatar PolLeiden Politie Leiden e.o. Station Leiden Centraal wordt vrijgegeven. #Verdachtpakketje bleek loos alarm. Politie schaalt af.

signalement

De politie heeft een signalement verspreid van de man die het pakketje heeft opgehangen. Het is een blanke man tussen de twintig en dertig jaar oud met een lange, donkere jas, een spijkerbroek en een gebreide muts met een bolletje. Hij hing het pakketje tussen 6.30 en 7.30 uur op met een zilveren trapje. Verder reed hij in een donkere Volvo.

Hieronder de video die het Leidsch Dagblad van de ontruiming maakte.