Twitter gaat videoclips en groepchats aanbieden

Sociale netwerken moeten zelf video’s aan kunnen bieden om aanspraak te maken op de lucratieve advertentiemarkt voor online videos.  Sinds gisteren biedt Twitter daarom  de mogelijkheid  om filmpjes van 30 seconden te uploaden. Je hoeft geen andere webdiensten meer in te zetten om je video te delen met de buitenwereld. De iPhone-app kan ook bestaande video's uploaden, bij Twitters Android-app komt die functie later.

Twitter, opgericht in 2007, kampt met een gebrek aan aanwas van nieuwe leden (nu 284 miljoen)  en verloor afgelopen jaar de helft van zijn beurswaarde. Het netwerk probeert gebruikers te trekken door extra functies toe te voegen. Een extra functie die sinds vandaag werkt is de groupchat : via de direct messaging kun je met andere Twitteraars kletsen zonder dat de buitenwereld het merkt. Het is Twitters variant op de populaire groeps-app van WhatsApp, het meest gebruikte chatnetwerk van dit moment. (meer op nrc.nl/tech)