In beeld

Sneeuwpret en sneeuwruimen aan de Amerikaanse oostkust

De voorspellingen gingen uit van een mogelijk 'historische', winterstorm, een 'Snowmaggedon' en een 'Snowpocalypse' voor New York. De verwachting was dat in de stad zo’n 70-80 centimeter sneeuw zou vallen. Mensen werden gewaarschuwd eind middag thuis te blijven en niet de weg op te gaan of vroeg huiswaarts te keren. Het openbaar vervoer lag plat, scholen en instellingen werden gesloten uit voorzorg en vluchten geschrapt. Maar het viel alles mee. In werkelijkheid viel er een kleine 15 centimeter. Maar dat was dan wel weer net genoeg voor sneeuwpret. Noordelijker van New York, in New Jersey, Massachusetts en Connecticut spookte het meer; daar viel zo'n halve meter sneeuw.
Sneeuwruimen na de storm in New York. Van te voren was een 'historische' sneeuwstorm voorspelt, maar die viel achter alleszins meel.
EPA / Andrew Kelly
Sleetje rijden met de hond in Central Park. Er viel minder sneeuw dan voorspeld, maar het was door alle voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen toch vrij stil op straat.
AFP / Stan Honda
In Hull, Massachusetts stormde het wel flink en viel een dik pak sneeuw.
AP / The Quincy Patriot Ledger, Gary Higgins
Snowboarden in je eigen stad kan ook niet iedere dag. Mason Gloudeman vermaakt zich wel in Fort Greene Park in Brooklyn.
Reuters / Stephanie Keith
In Boston en de omgeving van New England viel overigens wel veel sneeuw.
AP / Jim Cole
Spelende kinderen in Edgewater, New Jersey.
AP / Northjersey.com / Amy Newman
Dat kan ook, al is het wel wat frisjes. Studenten liggen in hun in hun badpakken op de campus van Harvard University, Cambridge, Massachusetts in Boston.
AFP / Getty Images / Maddie Meyer
Verlaten straten in New York gistermiddag. De nationale weerdienst had iedereen gewaarschuwd op tijd 's middags naar huis te gaan.
AFP / Jewel Samad
Harde wind op Nantasket Beach in Hull, Massachussetts. In Cape Cod en Oxford viel een halve meter sneeuw.
AP / The Quincy Patriot Ledger, Gary Higgins
Sneeuwruimen in Durham, Connecticut.
AP / The Hartford Courant, Cloe Poisson
Een paar spaarzame toeristen lopen nog rond op een desolaat Times Square in New York.
AFP / Jewel Samad
Een Anton Pieck-achtig tafereel in Brooklyn's Prospect Park, New York
AFP/Getty Images / Spencer Platt