Rennen en springen in zelfgemaakte levels

De avonturen van Finn en Jake zijn niet alleen een hit op Cartoon Network. Ook op Android- en iOS-apparaten doet Adventure Time het goed. Terecht, de game van ontwikkelaar Grumpyface is vermakelijk, innovatief en bijzonder fraai vormgegeven. Eigenlijk is Adventure Time Game Wizard een spin-off van een eerder spel, Pixel Press Floors, waar gebruikers hun eigen platformspel konden tekenen en vormgeven. In deze nieuwe app kan dat ook, naast het gewone spelverhaal van Finn en Jake die het opnemen tegen een boze tovenaar. The Guardian noemt het creatieve gedeelte waar spelers hun eigen levels creëren en delen met anderen de motor van Adventure Time Game Wizard. En daar heeft de Britse krant gelijk in; lang nadat gebruikers het spel hebben uitgespeeld zullen zij nog kunnen bouwen aan nieuwe spelwerelden. Dat kan digitaal in de app, maar ook gewoon op papier, dat later kan worden ingescand. Adventure Time Game Wizard staat garant voor maandenlang plezier.