Redmayne gaat nu aan kop voor Oscar beste acteur

Foto EPA

Acteur Eddie Redmayne die Stephen Hawking speelt in de biopic The Theory of Everything, is uitgelopen in de race voor de Oscar voor beste acteur. Zondag kreeg hij de prijs voor beste acteur van de Screen Actor’s Guild, de bond van Amerikaanse filmacteurs. De prijs wordt gezien als indicatie voor de kansen op een Oscar. Redmayne versloeg zijn voornaamste rivaal: Michael Keaton die een overspannen acteur speelt in Birdman.

De prijs voor beste film van de Producer’s Guild, de verenigde filmproducenten, die vaak iets zegt over de Oscar voor beste film, ging wel naar Birdman. In de afgelopen zeven jaar won de bekroonde film van de producenten vervolgens ook de Oscar voor beste film. Een tegenslag dus voor de makers van Boyhood, de film die eerst op kop lag.