Ava DuVernay maakt film over orkaan Katrina

Foto Reuters

Regisseur Ava DuVernay gaat een film maken die zich afspeelt ten tijde van de orkaan Katrina, die in 2005 New Orleans teisterde. Haar film over burgerrechtenactivist Martin Luther King, Selma, is momenteel genomineerd voor de Oscar voor beste film. Acteur David Oyelowo, die King speelt in die film, zal ook de hoofdrol spelen in de nieuwe film van de regisseur. Dat meldt vakblad Variety.

De film moet zowel een romantisch drama zijn als een misdaadverhaal, zei DuVernay tegen Variety. „Ik wil de complexiteit van intieme relaties laten zien in een tijd van chaos, en ook die chaos zelf onder de loep leggen. Ik kijk ernaar uit.” De film zal de derde keer zijn dat DuVernay met acteur Oyelowo samenwerkt. Met hem maakte ze eerder ook al de speelfilm Middle of Nowhere (2012).