Schoenenketen House of Shoes failliet verklaard

De schoenenwinkelketen House of Shoes is failliet verklaard. Het bedrijf heeft 27 winkels in Nederland en een hoofdkantoor in Nieuwkuijk. Alle filialen van de keten zijn gesloten, evenals de webshop.

Foto ANP / Koen Suyk
Foto ANP / Koen Suyk

De schoenenwinkelketen House of Shoes is failliet verklaard, meldt de rechtbank in Den Bosch aan persdienst ANP. Het bedrijf heeft 27 winkels in Nederland en een hoofdkantoor in Nieuwkuijk. Alle filialen van de keten zijn gesloten, evenals de webshop, meldt het bedrijf op Twitter.

Twitter avatar HOShoes House of Shoes Wegens omstandigheden zijn al onze filialen en de webshop gesloten. Wij zijn beperkt bereikbaar via klantenservice@houseofshoes.nl

Eerder deze week bleek dat ook winkelketen Schoenenreus, die in 2013 failliet ging wegens teruglopende omzet en concurrentie van online winkels, uitstel van betaling heeft gekregen. Vaak is dat de eerste stap naar een faillissement. Het bedrijf maakte toen een doorstart met minder filialen en ontsloeg ongeveer een derde van het personeel.