Man doodgeschoten in Amsterdam

Politie verricht onderzoek in de Amsterdamse wijk Osdorp waar een man is doodgeschoten.
Politie verricht onderzoek in de Amsterdamse wijk Osdorp waar een man is doodgeschoten. Foto ANP / Evert Elzinga

Bij een schietpartij op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp is vannacht een man omgekomen. Hij werd even voor 02:30 uur op straat beschoten. Over de identiteit van het slachtoffer kon de politie nog niets zeggen, heeft een woordvoerster gezegd tegen persbureau ANP.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Een man is vannacht overleden aan de Wolbrantskerkweg, nadat hij rond 02.20 uur op straat is beschoten. We doen onderzoek. Later meer info.

Er zou een auto zijn weggereden na de schietpartij, maar van de dader of daders ontbreekt ieder spoor. Omwonenden zouden meerdere schoten hebben gehoord, zo twittert een buurtbewoner:

Twitter avatar NLSLMN Niels Lieman Was het dus toch een automatisch geweer net dat we hoorde. F*ck gewoon op 20 meter van mijn slaapkamer raam.

Toen hulpverleners aankwamen, lag de man zwaargewond voor zijn woning, schrijft de NOS.

De Wolbrantskerkweg:

De hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een woordvoerster wilde niet ingaan op de vraag of het een liquidatie zou kunnen zijn. De politie heeft forensisch onderzoek verricht.

Twitter avatar NLSLMN Niels Lieman Agenten gooien kogel vrije vesten weer in de auto. Dat zal wel betekenen dat ik zelf weer veilig kan slapen. #liquidatie #Amsterdam #osdorp