Lesje ov-etiquette

Dagelijks reizen er 8,6 miljoen mensen met het openbaar vervoer in New York. Maar al die reizigers gedragen zich niet altijd volgens de regels. Deze maand is de Metropolitan Transportation Authority (MTA) dan ook begonnen met een postercampagne om forenzen te wijzen op het juiste gedrag in de bus of metro. Op de posters demonstreren rode en groene figuren dat je niet mag eten in het openbaar vervoer. Na het zien van de campagne besloten Christian Koegel en Chris Zelig hun eigen versie te maken. Gehuld in full body suits laten Koegel en Zelig in een YouTube-video zien hoe het wel en niet moet in de metro.

Het tweetal vertelt tegenover de lokale krant New York Village Voice dat dit hun manier is om bij te dragen aan de campagne van de MTA. „Wij vinden hun aanpak slim en leuk”, zegt Koegel. „Mensen moeten zich gedragen en aardig zijn tegen elkaar.”