Kunst markt

Wat Langspeelplaat She And She As One met muziek van kunstenaar Anton Heyboer (1924-2005), in 1976 uitgebracht door EMI Bovema, met een tekst van Dimitri Frenkel Frank. Op 4 & 5 februari te koop bij het Venduehuis in Den Haag. Richtprijs 200-300 euro. Online catalogus: venduehuis.com

Bijzonderheid Voor zijn zelfbouwhuis in Den Ilp kocht Heyboer vijf harmoniums, een vleugel, enkele piano’s en wat opnameapparatuur. Hij nam 150 uur muziek op, alleen spelend op de zwarte harmoniumtoetsen, en praatte daarbij. Daarna gooide hij alle instrumenten in het moeras achter zijn huis en bewaarde de tape.

Goede koop?George Knubben van de Anton Heyboerwinkel in Amsterdam: „Een onzinplaat met heel akelige muziek. Het grootste deel van de oplage is vernietigd. Ik gok dat er hooguit enkele tientallen exemplaren zijn bewaard. De richtprijzen zijn hoog. Voor dat geld kan je ook een kunstwerk van Heyboer kopen.”