Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Video: ‘Japanse journalist en Jordaanse piloot worden binnen 24 uur gedood’

In een nieuwe video, die gisteren opdook, dreigt de Islamitische Staat (IS) zijn resterende Japanse gijzelaar binnen 24 uur te doden, als een in Jordanië gevangenzittende Al-Qaeda-terrorist niet snel wordt vrijgelaten. Ook de Jordaanse piloot Mu’ath al-Kaseasbeh, die in handen van IS is gevallen, zou worden gedood als de vrijlating niet snel volgt. Japan en Jordanië proberen samen de onthoofding van de 47-jarige Kenji Goto en de piloot te voorkomen. Een tweede Japanse gijzelaar, Haruna Yukawa, bleek afgelopen weekeinde te zijn onthoofd. ( AP, Reuters)