Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Hogere omzet voor Facebook door mobiele advertenties

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. EPA/ALBERTO ESTEVEZ
Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. EPA/ALBERTO ESTEVEZ Foto ANP/EPA/Alberto Estevez

Dankzij een toename van de advertentie-inkomsten heeft Facebook in het vierde kwartaal van 2014 de omzet zien stijgen van 2,59 miljard dollar naar 3,59 miljard. Dat is een stijging van 49 procent. De winst in dat kwartaal beliep 701 miljoen dollar.

In het laatste kwartaal van 2013 lag de winst nog op 523 miljoen dollar. Daarmee overtreft het bedrijf de voorspellingen, zo meldt AP vanavond. Eind 2014 had het bedrijf een jaaromzet gedraaid van 12,4 miljard dollar, tegenover 7,8 miljard dollar in 2013.

Facebook heeft vooral met advertenties op smartphones meer omzet gegenereerd, aangezien steeds meer gebruikers van het netwerk overstappen op mobiel. In het derde kwartaal van 2014 had het netwerk 1,39 miljard actieve gebruikers.

Lees op NRCQ: Wie wordt er nog warm van Facebook? Beurshandelaren en vijftigplussers (€)