Excelsior en Groningen naar halve finale KNVB-beker

Voetbal
Voetbal ANP / Remko de Waal

Excelsior heeft vandaag met een overtuigende 1-4 gewonnen van Roda JC in de kwartfinale voor de KNVB-beker. FC Groningen was in de Euroborg met 4-0 te sterk voor Vitesse. De eredivisieclubs plaatsten zich hiermee voor de halve finale, die PEC Zwolle en FC Twente al eerder wisten te bereiken.

Groningen op dreef

De wedstrijd tussen Groningen en Vitesse komt aanvankelijk maar moeizaam op gang. In de eerste helft vallen geen goals en worden vooral gele kaarten uitgedeeld. In de tweede helft krijgt Goeram Kashia zelfs een rode kaart door met zijn hand een doelpunt tegen te houden.

In de 63e minuut scoort Tjarron Chery de openingstreffer voor Groningen, waarna de ploeg van Erwin van de Looi er vol voor gaat. Een kwartier later staat er 4-0 op het scorebord. In totaal trok scheidsrechter Björn Kuipers zeven keer geel en een keer rood tijdens de wedstrijd.

Triomferend Excelsior

Ninos Gouriye van Excelsior maakt na een kwartier de openingstreffer. Daarna loopt het voor de Rotterdammers op rolletjes en weet het team van Marinus Dijkhuizen nog voor rust op 0-3 voorsprong te komen.

In de tweede helft probeert Roda JC met alle macht te redden wat er te redden valt. Anco Jansen schiet de bal van flinke afstand tussen de palen, maar dit kan de ploeg uit Kerkrade niet meer redden. Tom van Weert brengt Excelsior in de 84e minuut op de eindstand van 1-4.