Gewapende man Groningen overleden aan eigen snijwonden, niet door politiekogel

Foto ANP / Lex van Lieshout
Foto ANP / Lex van Lieshout

De verwarde man die zondag bij het Groninger Museum door de politie is beschoten, blijkt te zijn overleden aan bloedverlies door zijn eigen snijwonden in zijn halsstreek. De politie raakte de 23-jarige man met een kogel in zijn been, maar die verwonding speelde geen rol bij het overlijden, schrijft persdienst ANP.

De man probeerde met messen op omstanders in te steken. Ook bedreigde hij mensen in de omgeving van het station. Toen de man werd aangesproken sloeg hij op de vlucht, waarna agenten een waarschuwingsschot losten. Nadat de man niet reageerde, werd gericht op hem geschoten en viel hij in het water. Later bleek hij te zijn overleden.

Volgens het Dagblad van het Noorden belandde de man op de hoek van de Ubbo Emmiussingel en Ubbo Emmiusstraat in het water.