Verwarring op papier

De elf minuten durende korte film Confusion Through Sand ging vorig jaar in première op het SXSW Film Festival. Producenten Jim Cummings en Benjamin Wiessner gebruikten recyclet papier om de met de hand getekende animatie te maken. De desoriënterende en schokkende film staat momenteel in zijn geheel op videoplatform Vimeo. Een negentienjarige militair raakt in een vijandig woestijnstadje zijn kameraden kwijt en probeert te overleven. Hoewel de locatie onbesproken blijft, roept de film beelden op van de Irak-oorlog. De angsten van de tiener worden op een unieke manier confronterend neergezet. De strakke en vlotte camerabewegingen dompelen de kijker onder in het geweld. De grove tekenstijl van Confusion Through Sand wordt misschien niet door iedereen gewaardeerd, maar is voor liefhebbers van psychologische spanning en oorlogsfilms zeker aan te raden. Waarschuwing: zet het volume niet te hard als je niet van verrassingen houdt.